Evenementen

Verrassende evenementen voor jong en oud
 Puur Putten

Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 24 Juni 2023
13:00 - 17:00 uur

Winkelcentrum Putten in het teken van alles wat “Puur Putten” is!

Tijdens dit evenement staan onderandere het Putters dialect, musea en ander cultureel erfgoed, lokale ondernemers met “pure” producten, de prachtige natuur in en rondom Putten, oude en nieuwe foto’s van Putten en meer in de spotlights!

Nostalgie, Putter proat en een leuke prijsvraag

Voor een blik op het verleden ga je naar het Nostalgieplein naast boekhandel ’t Boekpunt. Hier zie je, naast een aantal uitvergrote, oude foto’s van Putten ook een kleine demonstratie oude ambachten. Tegenover het Nostalgieplein test je je kennis van het Putters dialect. Er hangen grote borden met uitspraken in het Putters en er is een leuke prijsvraag waar zowel jong als oud aan mee kan doen. De oplossing kan je in de brievenbus doen die aanwezig is. Win je de prijsvraag? Dan ontvang je vanzelf bericht en win je de boeken “Putters praoten” en “Waor of niet waor?”!

Verder zijn er diverse stands in het centrum aanwezig op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed, maar ook lokale ondernemers met “pure” producten zijn van de partij. Het is zelfs mogelijk om echte Puttense melkmoes te proeven! De Puttense band Ned Need zorgt voor de muzikale ondersteuning, zij treden op naast het plein bij Van Ganswijk (tussen de Heerdt en de Oude Kerk).En geniet van de (straat)theater-acts en swing door het centrum met het dweilorkest.

Leerzaam én vooral leuk voor kinderen

Voor de kinderen zijn Klara en Bertus aanwezig met De Mobiele Boerderij. Samen met koe Milou wandelen zij door de winkelstraten. Milou loeit er vrolijk op los, haar ogen twinkelen, haar kop beweegt fier op en neer en af en toe moet ze niezen. En… Milou geeft iets heel anders dan melk. Klara en Bertus laten iedereen van dat lekkers genieten en zo brengen zij het prachtige boerenleven wel heel dichtbij.

Gegevens

Datum:
Zaterdag 24 Juni 2023
Tijd:
13:00 - 17:00 uur  
iCal:
Download als een iCal bestand

Poster:
   Download
Organisator:
Winkelcentrum Putten
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie:
Winkelcentrum PuttenNieuws

2 november 2023
Vrijdag spaarkaartdag tijdens de November Bonusctie! De overstap naar het nieuwe spaarkaart systeem heeft de WCP Spaarkaart een enorme boost gegeven. Er wordt weer meer gespaard én we hebben tal van...
20 september 2023
Het is weer tijd voor de Mantelzorgwaardering van de gemeente Putten Dus, heb je iemand die voor jou zonder geld te vragen zorgt, of ben jij diegene die dat doet? Vind je dat ze een schouderklopje...