Evenementen

Verrassende evenementen voor jong en oud
 Winterfeest Putten

Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 16 December 2023
14:00 - 21:00 uur

Genieten van de sprookjes, kerstmarkt, icecarvers en meer tijdens het Winterfeest

Winkelcentrum Putten is zaterdag 16 december van 14:00 tot 21:00 uur weer de locatie voor het Winterfeest, dit jaar in het thema “Sprookjeswinter”. Elementen van diverse klassieke sprookjes zie je terug in de livemuziek en verrassende kinderactiviteiten. Met daarnaast de sfeervolle kerstmarkt en lekker eten is er op het Winterfeest voor ieder wat wils!

Christmas Carol & icecarvers

Je waant je even in je eigen “Christmas Carol” als de Dickens Christmas Band de winkelstraten bezoekt. Geheel gekleed in stijl spelen zij de prachtigste kerstliedjes. Daarnaast kom je in het centrum op diverse plekken nog veel meer sfeervolle live muzikanten tegen, waaronder Popkoor Stick Together, saxofoonorkest Saxus, de B-Eagles en shantykoor De Kajuitzangers. Natuurlijk is ook Excelsior van de partij en zijn er weer mini-kerstconcerten in de Oude Kerk.

Een heel ander geluid kinkt in de Molenstraat. Daart toveren tien kunstenaars de mooiste kunstwerken uit een blok ijs tevoorschijn, wat iedere keer weer fantastische resultaten oplevert.

Wintermarkt en Kerststallenroute

Zoals ieder jaar is er ook nu weer een sfeervolle Wintermarkt, waar kerst- en winterproducten te koop zijn. Ook aan de inwendige mens is gedacht, zo zijn er o.a. heerlijk vers bereide oliebollen, poffertjes en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen. Tijdens het shoppen op de Wintermarkt heb je direct de mogelijkheid om een aantal kerststallen van de leuke Kerststallenroute te bekijken. De bijzondere kerststallen staan weer uitgestald in diverse etalages van Puttense ondernemers.

Sprookjesachtige kinderactiviteiten

Voor de kinderen belooft het een feestje te worden, want het Winterfeest staat bol van de kinderactiviteiten. De pleinen bij Het Boekpunt en Visgilde Foppen zijn omgetoverd in ware sprookjes! Ga op speurtocht met Hans & Grietje of versla de Muizenkoning van De Notenkraker. Versier je eigen kerstbal of kerstkoek, welke je in de boom kunt hangen of lekker mee naar huis kunt nemen! Op het plein bij Van Ganswijk heeft Sneeuwwitje haar toverspiegel laten staan en kan je (geschminkt) op de foto.

Icecarvers & Trekker Light Tour

Net als andere jaren wordt de Molenstraat omgetoverd tot een sfeervol ijspalijs. Tien kunstenaars maken van een blok ijs de mooiste sculpturen. In samenwerking met AJK Noord-West Veluwe is het Winterfeest dit jaar ook weer het eindpunt voor de Trekker Light Tour. Rond 20:00 zullen alle trekkers arriveren in het centrum. De twintig mooiste trekkers stellen zich op in de Verlengde Dorpsstraat, de overige trekkers worden opgesteld op het Kerkplein.

Programma

20231216-plattegrond-winterfeest.jpg

20231216-programma-winterfeest.jpg

20231216-live-muziek-animatie-winterfeest-v2.jpg

Gegevens

Datum:
Zaterdag 16 December 2023
Tijd:
14:00 - 21:00 uur  
iCal:
Download als een iCal bestand

Poster:
   Download
Organisator:
Winkelcentrum Putten
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie:
Winkelcentrum PuttenNieuws

13 juli 2024
Heel Putten ruimt Op tijdens “Kleedjesmarkt op het Kerkplein” Goed nieuws voor koopjesjagers en duurzaamheidsliefhebbers! Op de laatste vrijdag van de zomervakantie wordt het Kerkplein in Putten...
8 juni 2024
Tienduizenden kassabonnen ingeleverd tijdens WCP Kassabonnenactie De Kassabonnenactie in Winkelcentrum Putten was opnieuw een groot succes! Het winkelend publiek leverde de afgelopen maand...