Sinterklaas en Pieten op de boot

Intocht Sinterklaas 2017

on november 7 | in Evenementen | door | with No Comments

Intocht Sinterklaas 2017 – Zaterdag 18 november 2017 Tijd: 13:00 – 16:30 uur

Vol verwachting klopt ons hart… Ook dit jaar zal Sinterklaas met zijn Pieten Putten weer aandoen. Na een lange vaartocht vanuit Spanje zal de Sint met zijn Pieten op zaterdag 18 november rond 13.00 uur aankomen in de Haven van Putten waar hij alle kinderen zal begroeten. Er worden pepernoten uitgedeeld en kinderen kunnen met Pieten op de foto. Pietenfanfare de Peppernuts komen ook weer gezellig mee en zullen met hun muzikaal talent de pieten laten dansen en de kinderen begeleiden tijdens het zingen van sinterklaas liedjes.

Programma Intocht Sinterklaas 2017

13:00 uur Aankomst van de Sint en Zwarte Pieten in de Haven van Nulde
(ontvangst door het bestuur van Winkelcentrum Putten – Winkel Centrum Putten)
13:45 uur Vertrek van de Sint en Zwarte Pieten per bus van Nulde naar Stroud
14:00 uur Opstellen van de koets en de wagens bij Stroud
14:15 uur Vertrek voor de eerste rondgang richting gemeentehuis
14:30 uur Aankomst bij het gemeentehuis, ontvangst door de Burgemeester op het bordes
15:00 uur Vertrek voor het tweede deel van de rondgang door het centrum van Putten
15:45 uur Aankomst bij Stroud, einde van de intocht
16:00 uur Bezoek van Sint en Pieten aan de kinderen in Multicultureel centrum Stroud (entree gratis)
16:30 uur Einde Sinterklaas feest

Route

Na de aankomst in het centrum zal Sinterklaas vanaf 14.15 uur met een koets en andere paardenkarren onder begeleiding van zijn muziekpieten een rondgang maken door het centrum van Putten. Vertrekkend vanaf Stroud zal de stoet zich via de Brinkstraat, Harderwijkerstraat, Poststraat, Papiermakerstraat en Fontanusplein naar het bordes voor het gemeentehuis begeven. Daar wordt de Sint met zijn pieten om ongeveer 14.30 uur ontvangen en welkom geheten door de burgemeester en toegezongen door de vele kinderen.

Vervolgens zal de Sint rond 15.00 uur zijn rondgang vervolgen via de Papiermakerstraat, Kerkplein, Dorpsstraat, Klaas Bosstraat, Gervenhof, Achterstraat, Molenstraat, Dorpsstraat, Verlengde Dorpsstraat, Bakkerstraat, Garderenseweg, Kerkstraat, Kerkplein, Kelnarijstraat en Brinkstraat naar Stroud.

In het multicultureel centrum Stroud vindt een Pieten Goochelshow plaats, ook kunnen de kinderen Sinterklaas, inmiddels in zijn grote stoel gezeten, een handje komen geven, hun kleurplaten en/of verlanglijstjes inleveren en natuurlijk liedjes zingen. De toegang is gratis. Rond 16.30 uur is het programma rond de komst van Sinterklaas afgelopen zijn.

De organisatie van de intocht, de rijtoer, het feest in Stroud en PietePret is in opdracht van de Winkelcentrum Putten in handen gegeven van de VVV. Die wordt bijgestaan door een speciaal Sinterklaas Comité dat een beroep kan doen op zo’n vijftig vrijwilligers. Dankzij hun inspanningen wordt het weer een enorm fijn kinderfeest!

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »

Facebook