Winterfeest Putten 2017

Kerk, Cultuur en Maatschappij samen tijdens Winterfeest Putten

on december 11 | in Nieuws | door | with No Comments

Wat begon met een idee om Kerk, Cultuur en Maatschappij met elkaar te verbinden heeft geleid tot een prachtig kunst en muzikaal programma tijdens het Winterfeest op zaterdag 16 december in Winkelcentrum Putten. Deze dag zullen maar liefst vijf koren en nóg meer muzikale groepen en bandjes optreden.

Kerk, Cultuur en Maatschappij met elkaar verbinden

Met het oog op het leggen van een verbinding tussen Kerk, Cultuur en Maatschappij is dit jaar een overleg aangegaan met het Cultureel platform en de kerkenraden. Vooral in de Kersttijd leek dit alle betrokken partijen een mooi uitgangspunt om in contact te komen met elkaar. Kerken bieden zo de mogelijkheid zich open te stellen voor het publiek met een laagdrempelig, uitnodigend karakter. Behalve dat er misschien de behoefte bestaat een pastoraal moment te beleven wordt het winkelend publiek uitgenodigd om te genieten van muzikale optredens van diverse groepen uit Putten en omgeving.

Mini-kerstconcert

Hierdoor zullen er naast de vertrouwde Adventconcerten van het Puttens Mannenkoor in de Aker en het Mannenkoor Fontanus ism koor Jedid-Jah in de Gereformeerde kerk nóg meer koren optreden.

Zo zal het gemengde Zuiderkoor ‘smiddags tijdens de openstelling van de historische Oude Kerk een inloop concert geven en kun je savonds hét kerstverhaal beleven tijdens een mini-kerstconcert. Vier solisten vertellen, onder begeleiding van akoestische muziek, het aloude kerstverhaal. Geniet tijdens ‘Licht in de Nacht’ van mooie luisterliedjes zoals ‘De eerste Noël’ en zing mee met bekende kerstliederen als ‘Komt allen tezamen’ en ‘Ere zij God’.

Kunst Expositie

Speciaal voor het Winterfeest zal het oude postkantoor opengesteld worden en zal er een kunst expositie zijn met o.a. schilderijen van Frits de Groot en Jan-Albert Ernsten. Tijdens de expositie zal er sfeervolle muziek zijn waarbij artiesten elkaar afwisselen, waaronder het Veluws jeugd ensemble, Kleinkoor Pavane, Vocalgroup 5Hoog en Interchurch.

Live muziek

Naast al deze optredens kom je in het centrum op diverse plekken nog veel meer sfeervolle live muzikanten tegen. Zo kunnen ouders relaxed toe kijken naar hun kind op de schaatsbaan bij Visgilde Foppen tijdens het muzikale optreden van Matt Blue of genieten van Shantykoor de Kajuitzangers bij restaurant de Waag en Micheal Gray bij restaurant Cava22.

Naast bovenstaande zijn er nog vele andere activiteiten tijdens het Winterfeest zoals de Kerstmarkt, Kinderplein, Disneyparade, IJssculpturen, Schaatsbaan etc. Kijk voor het volledige programma op www.winkelcentrumputten.nl/winterfeest-putten-2017.html.

Wij kijken uit naar een mooi Winterfeest in onze mooie dorp en naar meer samenwerking tussen deze drie belangrijke bindende factoren in onze gemeente : Kerk, Cultuur en Maatschappij!

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »

Facebook