Winterfeest Putten - Licht in de nacht

Licht in de nacht – Mini-kerstconcerten

on december 11 | in Nieuws | door | with No Comments

Mini-kerstconcerten tijdens Winterfeest Putten

Beleef tijdens het Puttense Winterfeest hét kerstverhaal. In de historische Oude Kerk in Putten worden op zaterdagavond 16 december maar liefst drie mini-kerstconcerten gegeven. Vier solisten vertellen je, onder begeleiding van akoestische muziek, het aloude kerstverhaal. Geniet tijdens ‘Licht in de Nacht’ van mooie luisterliedjes zoals ‘De eerste Noël’ en zing mee met bekende kerstliederen als ‘Komt allen tezamen’ en ‘Ere zij God’. De concerten duren 45 minuten waardoor het een mooie aanvulling is op een bezoek aan het Winterfeest in Putten. Entree is gratis.

Hét kerstverhaal

Bestaat er een bekender verhaal dan dat van kerst? Misschien niet. Toch komt het niet vaak voor dat het hele verhaal van aankondiging tot geboorte verteld wordt en dan in de meest pure vorm namelijk voorgedragen vanuit de Bijbel. Met deze mini-concerten zijn de solisten de uitdaging aangegaan om bij de kern te blijven en in 45 minuten het hele verhaal te kunnen vertellen. Zo wordt er onder andere gezongen en verteld over hoe de engel Gabriël Maria bezoekt, hoe Jozef geconfronteerd wordt met het feit dat Maria zwanger is en natuurlijk over de geboorte van Jezus in de stal in Bethlehem. Bij elk onderdeel van het verhaal is er gezocht naar bijpassende kerstliederen.

Luisterliedjes en samenzang

Bij de keuze van liederen is er een mooie afwisseling gemaakt van bekende en nieuwe kerstliederen. Zo zullen de bezoekers mee kunnen zingen met liederen als ‘Komt allen tezamen’ en ’Ere zij God’. Daarnaast kan er genoten worden van mooie luisterliedjes zoals: ‘De eerste Noël’, ‘Welcom to our world’ en ‘Er is een roos ontloken’. Met als afsluiting een echte kerstmedley.
Aanvulling op bezoek winterfeest

Met de mini-concerten hoopt de organisatie een mooie aanvulling te zijn op het Puttense Winterfeest. De concerten duren maar driekwartier waardoor er nog genoeg mogelijkheden zijn om voor- of na het concert de kerstmarkt te bezoeken. Tijdens de concerten zijn de deuren van de Oude Kerk gewoon geopend waardoor het mogelijk is om in- en uit te lopen.

Datum: 16 december 2017
Locatie: Oude Kerk, Kerkplein 1 Putten
Tijdens: 18:00, 19:00 en 20:00 uur
Entree gratis

Het volledige prgramma van het Winterfeest dat in het teken staat van Winter Wonderland vind je via deze link: Programma Winterfeest – Winter Wonderland

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »

Facebook