Nieuws

Het laatste nieuws van Winkelcentrum Putten
Verlichte iglo bij nacht

Ontdek tijdens het Winterfeest hoe de Eskimo's leven

In tegenstelling tot vorig jaar is dit jaar weer een thema aan het Winterfeest gekoppeld. Na Olaf & Elsa valt het thema dit jaar ten beurt aan de Eskimo's, of Inuit zoals zij zichzelf liever noemen. Het pleintje waar de Achterstraat en Dorpsstraat samenkomen wordt omgetoverd tot een gezellig Eskimo landschap. Kom zaterdag 14 december naar Winkelcentrum Putten en beleef hoe het is om als Eskimo te leven.

De programmering rond het thema is het resultaat van een samenwerking met een groep studenten van het Saxion College uit Deventer. Zij namen de uitdaging aan iets unieks te ontwikkelen dat past binnen het concept van het Winterfeest. De studenten hebben hun kennis uit de opleidingen Tourism Management en Interior Design & Styling (Jan des Bouvrie Academy) gezamenlijk ingezet. Het beloofd een sfeervol geheel te worden met verrassende activiteiten, hapjes en drankjes die gerelateerd zijn aan het leven van de Inuit.

Gave photobooth en leuke kinderactiviteiten

Spot Iris de Eskimo, neem een kijkkje in haar gezellige iglo en ontmoet haar sledehonden. Tijdens je bezoek kun je deze Husky's knuffelen en aaien. De aanwezige begeleider past op de Husky's en vertelt je graag meer over deze bijzondere honden. En als je er dan toch bent, maak dan meteen een te gekke foto in de speciale photobooth, waarbij het net lijkt alsof je echt bij de Eskimo's bent.

De Inuit vissen in wakken om aan eten te komen. Met behulp van een hengel of speer vangen ze de vissen door het gat dat ze in het ijs hebben gemaakt. De kinderen kunnen dit op het Eskimoplein zelf beleven en kunnen er zelfs leuke prijzen mee winnen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door verschillende Puttense winkeliers.

Kaiserschmarrn & Live muziek

Op het Eskimoplein kun je ook het lievelingseten van de Eskimo's proeven: gerookte vis. Verder zijn er op het gezellige terras lekkere drankjes en warme gerechten, zosals kaiserschmarrn. 's-Avond's is er een gezellige lounge waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van live muziek.

Wil je meer weten over het Winterfeest in Winkelcentrum Putten? Je vindt alle informatie via deze pagina: https://www.winkelcentrumputten.nl/evenementen-putten/winterfeest-putten/134/

Agenda

Putten op wielen

vw-kever-marktplein-putten.jpg zaterdag 15 juni 2024
11:00 - 15:00 uur

Puttens Spektakel

compagnie-with-balls.jpg zaterdag 27 juli 2024
13:00 - 17:00 uur

Putten ruimt op!

putten-ruimt-op.png do 22 aug - za 24 aug 2024