Wereldprimeur Mini-ballon Glow Show in Winkelcentrum Putten

Winkelcentrum Putten krijgt wereldprimeur!

on december 2 | in Nieuws | door | with No Comments

Wereldprimeur tijdens Winterfeest

Jaarlijks organiseert Winkelcentrum Putten in december het Winterfeest. Dit jaar heeft de ondernemersvereniging een start gemaakt met het verhogen van de kwaliteit van de evenementen. Voor het Winterfeest betekent dit dat naast de vaste elementen zoals de Kerstmarkt en IJssculpturen alles in het teken van “Frozen Fantasie” zal staan en dat bezoekers getuige kunnen zijn van een wereldprimeur tijdens de “Balloon Glow Show” met mini-luchtballonnen.

Mini-luchtballon

Een luchtballon is al gauw 35 meter hoog. Dit kan afhankelijk van het model oplopen tot 90 meter. De laatste jaren zijn ook mini-ballons te zien tijdens diverse ballon shows. De mini-ballon heeft een hoogte van ongeveer vijf meter. De piloot zit niet in de mand, maar betuurt de ballon via een afstandbediening. Door de geringe hoogte is geen grote vlakte vereist om de ballon op te laten stijgen. Gebruik in bebouwd gebied behoort opeens tot de mogelijkheden.

Balloon Glow Show

Vast onderdeel van veel ballonvaart evenementen is een Glow Show. De branders van de ballonnen die op maat van muziek worden ontstoken vormen dan een prachtig schouwspel met een donkere hemel als achtergrond. Hoewel de mini-ballons op meerdere ballonvaart evenementen te zien is er met deze ballonnen nog nooit een Glow Show gegeven. Tijdens het Winterfeest op 17 december kun je getuige zijn van ‘s-werelds eerste Balloon Glow Show met mini-ballonnen.

Op het Kerkplein zullen vijf mini-ballonnen worden opgesteld. Twee ballonnen hebben de kenmerkende vorm van een omgekeerde druppel. De andere ballonnen zijn zgn. special shape ballonnen. Tijdens de Glow Show is Matthias Gebreurs aanwezig met “Het Menneke” en zijn de replica’s van “De Sneeuwpop” en “Het Grote Kuiken” te bewonderen.

Brander mini-ballon

Moeilijkheidgraad

Piloot Sytse Rakhorst was al eerder aanwezig in het winkelcentrum met een mini-ballon. Deze was in de zomer te bewonderen tijdens de Hobbymarkt. Een belangrijk verschil met een gewone ballon is dat een mini-ballon aan de bovenzijde geen klep heeft om hete lucht te laten ontsnappen. Dit vraagt extra vaardigheden van de piloot om de ballon stabiel op dezelfde hoogte te houden, aldus Sytse.

Tijdens de gesprekken met Sytse kwam het idee Glow Show met mini-ballonnen ter sprake. Verheugd over de mogelijkheid om dit te kunnen combineren met het Winterfeest heeft hij het idee samen met Gerieke Dunsbergen (VVV) verder uitgewerkt. Met de aanstaande wereldprimeur als resultaat.

Ben Bläss

Een Balloon Glow Show is opgebouwd uit licht, geluid en choreografie. Ben Bläss heeft de show samengesteld. Hij is de initiator van de Ballon Fiësta in Barneveld en ‘s-werelds grootste expert op het gebied van Glow Shows en luchtballonfotografie. Als geen ander weet hij de toeschouwers te boeien voor de wereld van ballooning.

Voor jong en oud

Balloon Glow Shows zijn voor jong en oud een plezier om te beleven. Om die reden zal de traditionele lampionnenoptocht tijdens het Winterfeest eindigen op het Kerkplein vlak voordat de eerste show van start gaat. Speciaal voor de ouderen is er een verwarmd terras met warme chocolademelk, zodat ook zij van dit schouwspel kunnen genieten. Zowel om 19:00 uur als 20:00 uur zal er een Glow Show te zien zijn.

Presentatie mini-ballon

Presentatie Mini-ballon
v.l.n.r.: Gerieke Dunsbergen (VVV), Systse Rakhorst (Piloot), Ben Bläss (Choreograaf)

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »

Facebook