Nieuws

Het laatste nieuws van Winkelcentrum Putten
Bevrijdingsvlag Putten

Stichting Samen Verder Putten geeft aan deze 5 mei toch een feestelijke kleur

Om de bevrijding van Putten op 18 april 1945 te vieren, is een speciale vlag ontworpen. Het initiatief om ter gelegenheid van het 75e bevrijdingsjaar voor Putten een bevrijdingsvlag te maken is genomen door bestuurslid van de ‘Stichting Samen Verder Putten’ Erik van de Poll. Eerder al had van de Poll het initiatief genomen voor een “bevrijdings” bier van Hert Bier met de naam ´Vrij Leven`. Voor de organisatie van alle plannen en ideeën werd er een werkgroep samengesteld vanuit Stichting Samen Verder en een afvaardiging van WCP ondernemers Sanne Koetsier (NOW Fashion) en Alette Jager (Ko Jager).

De vlag is ontworpen door leerlingen van Chr. College Groevenbeek Putten. De leerlingen kregen een studieopdracht mee om een ontwerp te maken voor deze vlag. Een deskundige jury heeft uit de circa 50 ontwerpen het mooiste ontwerp uitgekozen waarna het ontwerp grafisch verder is vormgegeven door Bram&Maggie.

De vlag is vanaf 10 april te koop bij de winkels Ko Jager, NOW Fashion en bij Bakkerij Harrie van Looijengoed. In eerste instantie zijn 50 van deze vlaggen in productie genomen, maar bij uitverkoop is er nog een mogelijkheid extra vlaggen te laten maken.

Bakkerij van Looijengoed zal een speciale Tompouche in productie nemen waarop hde vlag wordt afgebeeld. De verkoop van de Tompouchen start aan het einde van donderdagmiddag (9 april).

De Stichting ‘Stichting Samen Verder Putten’ heeft tevens het plan opgepakt haar goede contacten in Ladelund een ´Vrij Leven´ bier cadeau te geven als blijk van de vriendschappelijke band tussen Ladelund en Putten. Beide dorpen hebben een stedenband waarin de vriendschap is vastgelegd door de beide burgemeesters. Het speciale ´Vrij Leven´ bier is gebrouwen door de plaatselijke brouwerij ´Hert Bier´ en het flesje is ontworpen door het Puttense bedrijf ´Heinen Delfsblauw’.

De Puttense schrijver Henk Vaessen schreef voor Putten een prachtig bevrijdingsgedicht.

Vrouw van Putten
Vrouw van Putten (Foto: Hans Hoorman)

Kracht uit putten

Geschreven door Henk Vaessen

Het verleden onder ogen zien
en van daaruit
naar de toekomst kijken
de vrijheid te benutten
om elkaar de hand te reiken
dat is wat je noemt
kracht uit Putten.

Agenda

Kassabonnenactie

kassabonnenactie.jpg wo 1 mei - vr 31 mei 2024

Putten op wielen

vw-kever-marktplein-putten.jpg zaterdag 15 juni 2024
13:00 - 15:00 uur

Puttens Spektakel

compagnie-with-balls.jpg zaterdag 27 juli 2024
13:00 - 17:00 uur