Nieuws

Het laatste nieuws van Winkelcentrum Putten
Schrikhek met verkeersborden

Winkelend publiek wordt in staat gesteld 1,5 meter afstand te houden

Dit is een gezamenlijk bericht van gemeente Putten, horeca en WCP.

De fiets wordt alleen op piekmomenten geweerd uit Winkelcentrum Putten. Er komt dus geen algeheel fietsverbod. Dat heeft de gemeente Putten in overleg met WCP en de lokale horeca bepaald. De fiets is niet welkom op woensdag tussen 09.00 uur en 14.00 uur. Dit in verband met de markt. Ook mag er niet gefietst worden in het centrum op vrijdag tussen 15.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Auto’s worden dagelijks tussen 12.00 uur en 01.00 uur geweerd uit het centrum. Dit met uitzondering van de woensdag. Dan zijn auto’s vanaf 09.00 uur tot 01.00 uur niet welkom. Ook dit vanwege de markt. De maatregelen zijn bedoeld om het winkelend publiek in de gelegenheid te stellen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Samen

Bijna twee weken geleden spraken Ondernemersvereniging WCP, de lokale horeca en de gemeente de intentie uit om samen op te trekken om het centrum én coronabestendig én aantrekkelijk en gastvrij te houden. Inmiddels heeft de gemeente de nodige verkeersbesluiten genomen. Ondernemers spraken met elkaar af om zo min mogelijk koopwaar buiten te stallen. Ook werden desinfectiezuilen in het centrum geplaatst en kregen de terrassen meer ruimte. “De afgelopen week hebben wij de puntjes op i gezet en de maatregelen nader vorm gegeven. Op verzoek van een aantal ondernemers hebben wij het fietsverbod ingeperkt. Ook hebben wij wat regels verduidelijkt”, zo geeft wethouder Roelof Koekkoek aan.

hygienezuil
Hygienezuil met voetbediening

Ben Kooijman onderstreept namens WCP de woorden van de wethouder en spreekt ook zijn waardering uit voor de inzet van de Puttense ondernemers tot nu toe. “Het is best lastig voor ondernemers om zo min mogelijk waar op straat uit te stallen maar het begrip is groot. Ruim 80% van de ondernemers geeft aan onze oproep gehoor. Daar zijn wij erg blij mee”. Martin Roelofs van Koninklijke Horeca Nederland afdeling West-Veluwe kijkt met een goed gevoel terug op de heropening van de horeca. “Door de uitbreiding van terrassen kunnen wij de anderhalve meter norm goed hanteren. De eerste ervaringen zijn goed”.

Extra Fietsenstallingen

De gemeente richt de komende dagen vier fietsenstallingen in het centrum in. Deze komen bij van Ganswijk, Visgilde Foppen, de Hema en op het Oranjeplein. Ook verschijnen binnenkort ‘winkelcoaches’ in het straatbeeld die het winkelend publiek zo nodig wijzen op de regels. “De veiligheid staat op één maar doel is ook absoluut om gastvrijheid uit te stralen. De consument moet zich ook in deze tijd welkom voelen in het centrum van Putten”, aldus wethouder Koekkoek. Om die reden worden de komende dagen de hekken in het centrum aangekleed met zeildoeken. “Dit geeft een wat vriendelijker aanblik”, zo geeft Koekkoek aan.

Agenda

Puttens Spektakel

middeleeuwse-muziekanten.jpg zaterdag 27 juli 2024
13:00 - 17:00 uur

Putten ruimt op!

putten-ruimt-op.png do 22 aug - za 24 aug 2024

Mode en Trenddag

Catwalk in de winkelstraat tijdens de Mode & Trenddag in Putten zaterdag 14 september 2024
11:00 - 17:00 uur