Nieuws

Het laatste nieuws van Winkelcentrum Putten
Dorpsstraat Putten

Het college van burgemeester en wethouders van Putten heeft, op verzoek van Winkelcentrum Putten (WCP) en VVV Putten, besloten om in het najaar van 2022 te starten met de herinrichting van de winkelstraten in de dorpskern. De start van deze werkzaamheden stonden aanvankelijk voor komend voorjaar gepland. “WCP en VVV zijn van mening dat, zodra de situatie rondom het coronavirus het toelaat, ondernemen en winkelen centraal moeten staan. Opengebroken straten vormen, in de ogen van WCP en VVV, hierbij een belemmering”, zo geeft wethouder Roelof Koekkoek aan. De wethouder noemt het verzoek van de ondernemers een ‘niet te negeren signaal’.

De ondernemers zijn blij met deze keuze van het college. Als gevolg van de lockdown hebben veel ondernemers het zwaar. Het is daarom van belang dat ze zo snel mogelijk volledig open kunnen om hun ondernemeing overeind te houden. Uiteindelijk is het in ieders belang het centrum levendig en gezellig te houden.

Planning

Het voornemen van het college is nu om in het najaar van 2022 te starten met de werkzaamheden in de Kerkstraat. In het najaar van 2023 volgen dan de Dorpsstraat en mogelijk ook de Verlengde Dorpsstraat. Dit rekening houdende met eventuele bouwactiviteiten in dat gebied. Het college heeft de gemeenteraad vandaag per brief geïnformeerd over het uitstel.

Pleinen

De reconstructie van de winkelstraten in Putten zijn onderdeel van het project Centrumplan Putten. In het kader van dit plan wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de reconstructie van het Kerkplein en het Fontanusplein. Naar verwachting is deze klus medio april geklaard. De bestrating is volledig op de schop gegaan. Ook zijn de straatverlichting en de verlichting van beeldbepalende gebouwen, zoals de Oude Kerk, vernieuwd. Daarnaast is een duurzame ondergrondse waterberging aangebracht. De komende weken worden het laatste deel van het Kerkplein en Krommestraat bestraat. Hetzelfde geldt voor de ‘gele’ bestrating rondom de Oude Kerk. Verder worden de laatste beeldbepalende elementen geplaatst, zoals de lichtmasten, beplanting en het kunstwerk: het nieuwe Puttense edelhert. De nieuwe bomen, groenvakken, zitelementen en het waterelement zijn afgelopen weken al geplaatst. Koekkoek is tevreden met het resultaat: “De twee pleinen zijn als het ware één geworden. Dat geeft een ruimtelijk beeld.”

Agenda

Kassabonnenactie

kassabonnenactie.jpg woensdag 1 mei 2024

Putten op wielen

vw-kever-marktplein-putten.jpg za 15 juni - za 15 juni 2024
11:00 - 15:00 uur

Puttens Spektakel

compagnie-with-balls.jpg za 27 juli - za 27 juli 2024
13:00 - 17:00 uur