Nieuws

Het laatste nieuws van Winkelcentrum Putten
Groepsfoto deelnemende icecarvers Winterfeest 2018

IJssculpturen wedstrijd tijdens het Winterfeest

Vast onderdeel en publiekstrekker van het Winterfeest zijn de ijssculturen. Kunstenaars worden uitgedaagd een blok ijs om te toveren tot een waar kunstwerk. Aan het ijshakken is een wedstrijdelement verbonden, maar het gaat natuurlijk vooral om de uitdaging en de eer. De jury bestond uit vertegenwoordigers van Cultuurkust, gemeente Putten, VVV en WCP. Zij beoordeelden de kunstwerken op originaliteit, actualiteit en uitvoering.

Deelnemende icecarvers waren Theo Borger, Karim Nassoh, André van Beek, Jan Mastenbroek, Gert-Jan van Beekhoven, Inge Havenaar, Gerrit van Emous, Jaap Venema en Bram Dunnink. Kunstenaar Jo Aerts was aanwezig om kinderen te begeleiden die kennis wilden maken met het ijshakken. Daarmee nam het het stokje over van nestor Nico van Boeijen.

De ijsblokken werden dit jaar gesponsord door Modestal 2.0, Juwelier van Hoff, Dierenkliniek Achterstraat, Klein Mode, Zien bij Wouter & Inge, Hema, HoutTerug, gemeente Putten, NOW Fashion, La Culina, Van den Berg's Optiek, Mitra Hessel de Beijl, Bloembinderij Rooze en Buhren & van Deventer.

Winnende icecarvers

Het winnende kunstwerk van dit jaar was van Gerrit van Emous, die in het ijs een "Circle of Life" uitbeeldde. Voor het eerst werkte ook een duo aan een ijsblok. Jan Mastenbroek en Gert-Jan van Beekhoven creërden samen een prachtige draak en wonnen daarmee tevens de tweede prijs. De derde prijs werd in de wacht gesleept door Bram Dunnink die zich had laten inspireren door "Belle en het Beest".

De prijzen werden beschikbaar gesteld door Restaurant Smakelijck, Hert Bier en Restaurant de Waag.

Volgens winnaar Gerrit van Emous ligt de lat elk jaar hoger. Hij doelt daarmee zowel op de organisatie en de aankleding van de straat en de kramen als op het niveau van de kunstwerken. Hij merkt daarbij op dat de kunstenaars elkaar ook onderling uitdagen en dat dit absoluut bijdraagt aan het hogere niveau.

Pink Ribbon

Kunstenaar André van Beek vroeg tijdens het icecarven aandacht voor Pink Ribbon. Daarvoor had hij zijn set motorzagen uitgebreid met een roze kettingzaag en werden roze speelgoed kettingzagen verkocht. Ondanks dat roze niet de favoriete kleur van jongetjes is en een kettingzaag niet het favoriete speelgoed van meisjes is werden de speelgoedkettingzagen goed verkocht. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon.

Fotoalbum Winterfeest

De foto's van het Winterfeest zijn terug te zien in het fotoalbum op onze Facebookpagina.

Agenda

Kassabonnenactie

kassabonnenactie.jpg wo 1 mei - vr 31 mei 2024

Putten op wielen

vw-kever-marktplein-putten.jpg zaterdag 15 juni 2024
13:00 - 15:00 uur

Puttens Spektakel

compagnie-with-balls.jpg zaterdag 27 juli 2024
13:00 - 17:00 uur