Nieuws

Het laatste nieuws van Winkelcentrum Putten
Wethouder Sander van Nieuwenhuizen (centrumplan) en Henri Stoffelsen (voorzitter WCP) onthullen zoneportaal voetgangerszone

Voetgangers én fietsers welkom

Sinds 2015 werken we samen met gemeente Putten aan de voorbereidingen van de herinrichting van de winkelstraten. Dit jaar gaat de uitvoering van de werkzaamheden dan eindelijk van start. In de komende maanden worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Een belangrijke stap daarbij is de invoering van de voetgangerszone.

Voetgangerszone

Sinds maandag 8 januari zijn de Dorpsstraat en Kerkstraat officieel een voetgangerszone. Wethouder Sander van Nieuwenhuizen (centrumplan) opende vandaag samen met Henri Stoffelsen (voorzitter WCP) de voetgangerszone door symbolisch een zoneportaal te onthullen. Deze zoneportalen zijn een stuk duidelijker dan de verbods- en uitzonderingsborden die hiermee worden vervangen.

Fietsers te gast

Putten is een echt fietsdorp. Daarom blijven fietsers in de voetgangerszone gewoon welkom. Maar dan wel nadrukkelijk als “gast”. Dit betekent fietsen met een gepaste snelheid en afstappen wanneer het druk is. Zo houden we het centrum toegankelijk voor fietsers, zonder dat dit tot last is van het winkelend publiek.

Kaart waarop de voetgangerszone is weergegeven

Vespertijden voor laden en lossen

Het bevoorraden van bedrijven en laden en lossen bij woningen blijft mogelijk in de ochtenduren. De bewoners en ondernemers zijn over de regels hiervoor al geïnformeerd door de gemeente. Voetgangers en fietsers kunnen zich hierdoor het grootste gedeelte van de dag onbezorgd door het centrum bewegen.

Pleintjes worden ook voetgangerszone

Wanneer de herinrichting van de drie pleintjes en de winkelstraten is voltooid geldt de voetgangerszone ook voor de pleintjes. Dit houdt tevens in dat doorgaand verkeer in sommige straten niet meer mogelijk is, omdat ze doodlopend worden ter hoogte van de pleintjes.

Met de herinrichting van de winkelstraten werken we aan een toekomstbestendig winkelcentrum dat beter toegankelijk is en een prettiger verblijfsklimaat biedt voor onze bezoekers. Meer informatie over de herinrichting van het winkelcentrum vind je op de website van gemeente Putten: https://www.putten.nl/centrumplan.

Agenda

Puttens Spektakel

middeleeuwse-muziekanten.jpg zaterdag 27 juli 2024
13:00 - 17:00 uur

Putten ruimt op!

putten-ruimt-op.png do 22 aug - za 24 aug 2024

Mode en Trenddag

Catwalk in de winkelstraat tijdens de Mode & Trenddag in Putten zaterdag 14 september 2024
11:00 - 17:00 uur